gombocfesztival.hu

Balatonfűzfői Vendégváró és Gasztronómiai Egyesület - VEGASZ
Mindent a gombócról - Napló cikk
Mindent a gombócrólBalatonfűzfő - Minden eddiginél nagyobb sikere volt a már hagyományosnak mondható, harmadik alkalommal megrendezett gombócfesztiválnak szombaton. A Vendégváró és Gasztronómiai Egyesület (Vegasz) rendezte a magyaros ízek és vendégszeretet ünnepét a közösségi ház előtti területen. A rendezvényt megnyitó dr. Varjú Lajos, a Vegasz elnöke is a vendég tiszteletére, megbecsülésére, szeretetére hívta fel a hallgatóság figyelmét. Az első órákban az idén is a gombóckóstolás volt a fő program.


A sátrakban különböző szervezetek, intézmények, illetve vendéglátóhelyek és magánszemélyek porciózták kóstolójegyekért a helyszínen készített vagy otthonról hozott, finomabbnál finomabb gombócokat.

Ki-ki ízlése szerint válogathatott a hagyományos tésztával készített szilvás, barackos, szalonnás, hagymás, káposztás, diós, mogyorókrémes, túrós, mákkal, fahéjjal ízesített, tejfölben, tejszínben, lekvárban vagy éppen paradicsomos szószban megforgatott ízbombák között.

Az idén is eljöttek a város szlovákiai testvértelepülésének, Nagycéténynek a lakói, akik a felvidéki magyaros ízek mellett szlovák barátaik segítségével bemutatták a velük együtt élők gasztronómiai kultúráját is. Ugyancsak az északi szomszédból érkeztek a Szlovák Veteránautó- és Motorszövetség tagjai muzeális járműveikkel.

A Vegasz a mintegy tízezer gombóc eladásából befolyt pénzt az idei, illetve a jövő évi programjuk megszervezésére fordítja.

Szerző: Győrffy Árpád

 

 

Gerendás Lajos

Lehet halas, lehet májas, Lehet édes, Lehet hájas, Lehet mákos, lehet túrós, Barackos, vagy kakaós, Lehet kicsi, lehet nagy Örülj, hogy most Fűzfőn vagy!”

Játékok

OnLine látogatók

Oldalainkat 14 vendég böngészi

gombocfesztival.hu
gombocfesztival.hu